Po M-SR v diaľkovom plávaní sezóna nekončí, čakajú nás MS a MEJ

Až 19 ORCAčov sa na Zlatých Pieskoch, v dňoch 1. - 2. 7. 2017, postavilo na štart Majstrovstiev SR v diaľkovom plávaní na otvorenej vode. Plávali úžasne. Disciplíny 3, 5 a 10 km doplávali všetci. Desať z nás si svojim úžasným výkonom vyplávalo aj medailu / 6 zlatých, 3 strieborné, 1 bronzová /.  "Čerešničkou na torte" bolo, že zlatá medaila v kombinácii so splneným kvalifikačným časom znamenala aj nomináciu na vrcholné podujatia v diaľkovom plávaní. Skvelá správa je, že ORCAB mala tie čerešničky naraz dve :)

V sobotu 1.7.2017 si ako najmladšia juniorka na trati 5km vyplávala nomináciu na Majstrovstvá Európy juniorov NIKOLA KOVÁČOVÁ.

V nedeľu 2.7.2017 sa plávalo 10km. Na trati sme mali jedinú ženu, KAROLÍNU DUBČÁKOVÚ, ktorá svojim víťazstvom a skvelým časom splnila nominačné kritéria hneď na 2 vrcholné podujatia,  ako staršia juniorka bude reprezentovať Slovensko na Majstrovstvách Európy juniorov a v kategórii žien si vyplávala nomináciu na Majstrovstvá sveta.

 

GRATULUJEME všetkým plavcom za ich odvahu a výkony :)

KAJA a NIKA už teraz držíme palce. Vďaka V8m začína ORCAB písať históriu účasti na vrcholných podujatiach aj v ďalšom plaveckom odvetví "DIAĽKOVÉ PLÁVANIE". ĎAKUJEME :)

 



« späť