Galavečer SPF

Ubehlo 100 rokov od založenia Československého plaveckého amatérskeho zväzu.

Pri tejto príležitosti sa dňa 19.1.2019 , v symbolickú hodinu 19.19  konal v  pražskom Forum Karlín  slávnostný Galavečer  ČSPS a SPF.

Na oslavu storočného jubilea českých a slovenských plaveckých športov prišlo viac ako 900 hostí, vrátane prezidenta Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) a člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Julia Maglioneho a  prezidenta Európskej plaveckej federácie (LEN) Paola Barelliho.

Hostiteľmi večera boli prezidenti oboch národných plaveckých federácií – za českú Petr Ryška  a  za slovenskú Irena Adámková.

Ocenených bolo viac ako 100 osobností, ktoré sa pričinili o rozvoj pláveckých športov, či už svojimi výkonmi ako pretekári, alebo trénerskými skúsenosťami, či  iným prínosom.

Najúspešnejšími športovcami SPF za rok 2018 v diaľkovom plávaní  sa stali  naši plavci Karolína Balážiková ( MSJ, MEJ, ME, SP, SP, EP) a Ivan Fratrič.( ME, SP, EP)

V FPD Slovenskom pohári družstiev 2018  sme obsadili  2.miesto

Pri príležitosti 100. výročia plaveckých športov bol ocenený náš tréner Karol Máčik a jeho zverenkyňa Denisa Smolenová ( 2x medailistka MEJ,OH - 2008,2012 )

Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu SR a nášho klubu.

 A ako povedala  v príhovore  prezidentka SPF a predseda našeho klubu Irena Adámková : „História znamená príbeh. My všetci spolu sme napísali krásny storočný príbeh, ku ktorému každý nejako prispel.“

Poďme teda písať ďaľší príbeh...



« späť